Поділитись:

Замість городів – таунхауси: у Луцьку забудовника звинувачують у незаконному будівництві (відео)

Четвер, 06 жовтня 2022, 13:23
Замість городів – таунхауси: у Луцьку забудовника звинувачують у незаконному будівництві (відео)

У Луцьку на останній сесії міськради винесли проєкт рішення про погодження забудовнику проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1200 га. Зокрема йдеться про зміну цільового призначення ділянки з «для ведення садівництва» на «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд». Депутати не проголосували за проєкт, відповідно на тій ділянці мав би бути город або ж сад, але нині  збудовані будинки.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зауважила, що розпочинати будівництво можна лише за умови, якщо це дозволяє цільове призначення земельної ділянки.

«На сьогодні ми маємо об'єкт і документи, які підтверджують те, що дана земельна ділянка призначена для садівництва. Ніяк не для будівництва. Ми маємо купу порушень, які здійснив забудовник чи власник земельної ділянки, і заручниками яких стають люди», – зазначила вона.

Замість городів – таунхауси: у Луцьку забудовника звинувачують у незаконному будівництві (відео) 

Зі слів Алли Надточій, зважаючи на невідповідність документів, чимало проблем матимуть люди, які придбають житло.

Сам же забудовник категорично заперечив незаконність будівництва. Чоловік розповів, що має всі документи на землю. На підтвердження  він надав 23 витяги із Державного земельного кадастру, де вказане цільове призначення ділянок.

«Я вам відповідаю, що воно все законно. Там є маленька діляночка під садівництво, що також не забороняє якусь забудову, яку треба просто перевести для того, щоб користуватися там. А так, всі таунхауси знаходяться на ділянках, які мають призначення під обслуговування та будівництво, обслуговування житла», – переконує він.

На сесії Луцькради відділу державного архітектурно-будівельного контролю дали вказівку дослідити це питання. Начальник відділу Владислав Троць розповідає: ще минулого року фахівці знайшли там порушення – будівництво здійснювалося без дозвільних документів. Видавалися відповідні приписи. Забудовник сплатив 34 тисячі гривень штрафу.

Крім того, як з’ясувалося, на усіх 23 ділянки, де вказане цільове призначення «для будівництва житлових будинків», є інша проблема – на них немає будівельних паспортів, що обов’язково має бути при зведенні осель.

«Там перевірка була. Їх оштрафовано, вони заплатили штраф. Їм давали припис ліквідувати порушення... Там частина будинків стоять на землях для житлового будівництва, а частина – на землях сільськогосподарського призначення», – розповів начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю.

Тож далі законність забудови на ділянці по вулиці Гущанській, 25 мають дослідити фахівці відділу держархбудконтролю.

Нагадаємо: депутатка Луцькради Алла Надточій вимагає знести будинки на вулиці Гущанській в Луцьку, які зведені на землях сільськогосподарського призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
16 лютого 2024
08:30
22 грудня 2023
08:30
16 грудня 2023
16:08
13 грудня 2023
06 грудня 2023
01 грудня 2023
20 листопада 2023
18 листопада 2023
15:30
11 жовтня 2023