Поділитись:

Обмежувачі руху у дворах: депутат закликає прописати єдині правила для всіх (відео)

П'ятниця, 28 січня 2022, 19:27
Обмежувачі руху у дворах: депутат закликає прописати єдині правила для всіх (відео)

У Луцьку не пройти – не проїхати: повсюди як не паркани, то шлагбауми чи інші обмежувачі руху. Найбільше незручностей це приносить службам екстреного реагування. Зокрема заступник начальника з реагування на надзвичайні ситуації Віктор Милостивий розповів, що з такою проблемою рятувальники зіштовхнулись 15 січня, коли прибули гасити пожежу на вулиці Зацепи у Луцьку. Через боларди, які встановили місцеві мешканці, вони не могли під’їхати впритул до будинку.

«Це є гостра проблема на сьогодні. Це і щільна забудова, і скажімо ті перешкоди які виставляють мешканці будинків для того, щоб обмежити рух іншого транспорту. Ми зустрічаємось з такою проблемою як прибуття наших пожежників. Чим більше витрачаємо часу на прибуття, тим більші розміри пожежі застаємо на момент прибуття», – розповів заступник начальника управління ДСНС у волинській області Віктор Милостивий.

Тож рятувальники просять владу перевірити законність встановлення огорож та обмежувачів руху на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків. Щобільше – вони склали список адрес, де необхідно усунути такі конструкції. Водночас депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух “Свідомі"» Андрій Лучик зазначив, що самовільне встановлення будь-яких обмежувачів без дозволів – недопустиме і міська рада має не просто знести їх, а випрацювати єдиний механізм для всіх.

«У Луцьку потрібно виробити єдині правила, які регламентуватимуть встановлення. Різних обмежувачів руху. Будь то  паркани, ворота, шлагбауми чи інші обмежувачі. Адже виходить парадоксальна ситуація. У нас є територія окрема приватизована ОСББ, які теж там встановлюють паркани, ворота. І є території, які належать місту і там теж люди встановлюють, важливо, без дозвільних документів, паркани, калітки. Ну і це неподобство. Правила повинні бути одні для всіх», – додає депутат.

Детальніше – у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
12 жовтня 2023
05 вересня 2023
23 серпня 2023
13 червня 2023
11 червня 2023
21 квітня 2023
06 березня 2023
21 грудня 2022
06 грудня 2022