Поділитись:

Не легалізувати, а знести: у Луцьку візьмуться за незаконне будівництво

Четвер, 29 вересня 2022, 15:31
Не легалізувати, а знести: у Луцьку візьмуться за незаконне будівництво

Фото ілюстративне

У Луцьку депутати вимагають напрацювати єдину концепцію щодо розв'язання питання незаконного будівництва. Адже зараз у схожих ситуаціях одних власників незаконної забудови позбавляють права користування земельною ділянкою, а іншим – просто відмовляють у зміні цільового призначення земельної ділянки.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 28 вересня.

На те, що в аналогічних ситуаціях щодо незаконної забудови, Луцька міська рада приймає різні рішення, звернула увагу депутатка від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Зокрема, на вулиці Ковельській, 66 міська рада вирішила скасувати містобудівні умови власнику магазину, який незаконно добудував третій поверх. А на вулиці Гущанській, 25, де звели цілий ряд котеджних будинків на землях сільськогосподарського призначення, міськрада лише відмовляє власнику у затвердженні проєкту землеустрою.

«Ми плануємо скасувати містобудівні умови та обмеження для проєктування об'єкта будівництва (на Ковельській, 66 – ред.), а тут ми маємо дуже схожу ситуацію з самовільним будівництвом будинків. То, можливо, і тут нам треба зайняти більш категоричну позицію та дати доручення відділу архітектурно-будівельного контролю та юридичному департаменту, щоб вони підготували позов до суду, щоб забудовник зніс об’єкт незаконного будівництва», – запропонувала Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Міський голова Луцька Ігор Поліщук дав доручення відділу архітектурно-будівельного контролю дослідити це питання.

Нагадаємо, що у Ківерцівській громаді меценати зі Швеції будують житло для переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів