Поділитись:

У Болгарії знайшли римський холодильник I століття

Середа, 05 жовтня 2022, 01:35

Він був встановлений у той час як природний елемент у повністю обладнаному будинку армійської казарми.

У фортеці, розташованій у північній Болгарії вздовж річки Дунай, де римські окупанти встановили та захищали територіальний кордон 2000 років тому, археологи виявили стародавній холодильник. Про це повідомляє Польська агенція друку (PAP).

Група археологів під керівництвом професора Петра Дичека з Дослідницького центру старожитностей Південно-Східної Європи Варшавського університету виявила коробчастий контейнер із товстих червоних керамічних пластин. Археологи змогли ідентифікувати цей споруджений об’єкт як давню версію холодильника або холодильника, який тоді, як і зараз, використовувався для зберігання продуктів, що швидко псуються.

Римський холодильник було знайдено усередині військової казарми. Це вбудований елемент, який був встановлений у ніші у кам’яній підлозі будівлі під землею, тобто його можна було відкрити лише зверху. Такий дизайн гарантував, що він буде досить добре ізольований холодним каменем, що оточує його з трьох боків.

У холодильнику виявили уламки керамічних посудин та кілька обпалених фрагментів кісток, ймовірно, залишки приготовленої їжі. Вчені також знайшли чашу з деревним вугіллям, яке, на їхню думку, використовувалося для відлякування комах.

Фортеця Нова була побудована у першому столітті нашої ери. Цілком ймовірно, що ящик для зберігання продуктів був встановлений у той час як природний елемент у повністю обладнаній будівлі армійської казарми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів