Поділитись:

Розвідка НАТО попереджає про ймовірні випробування росією ядерної суперторпеди, – ЗМІ

Понеділок, 03 жовтня 2022, 14:44
Розвідка НАТО попереджає про ймовірні випробування росією ядерної суперторпеди, – ЗМІ

Розвідка НАТО попередила союзників про можливе випробування росією суперторпеди «Посейдон», оснащеної ядерним зарядом, в РНБО назвали цю інформацію маніпулятивною та закликали не поширювати дезінформацію. 

Про це написало італійське видання La Repubblica, повідомляє УП.

За даними розвідки, російський атомний підводний човен «Бєлгород» залишив свою базу в Білому морі за полярним колом. Ймовірно, субмарина прямує до Карського моря, щоб випробувати ядерну торпеду «Посейдон», яку ще називають «зброєю Апокаліпсиса», йдеться в публікації видання.

«Посейдон» – це безпілотний підводний апарат, який, за твердженнями, здатний долати величезні відстані під водою, перш ніж вибухнути з достатньою силою, щоб викликати масштабне ядерне цунамі, призначене для затоплення та опромінення прибережних міст.

Забруднена хвиля може стерти з землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес. Фахівці пояснюють, що такого ж ефекту можна досягти і з міжконтинентальними балістичними ракетами, які існують з 1960-х років.

Підводний човен К-329 «Бєлгород» вважається прототипом нової концепції війни, задуманої адміралами путіна в останні роки, після повернення напруженості у відносинах зі США.

Останніми днями "Бєлгород" часто згадується в аналізах щодо диверсій на «Північних потоках»,  оскільки це один із заходів, для якої він був розроблений. Але його причетність була поставлена ​​під сумнів, оскільки підводний човен є одним із найбільших у світі, і пройти в Балтику непоміченим йому було б надзвичайно важко.

Тепер же командування союзників НАТО попередили, що «Посейдон» можуть випробувати в районі Карського моря 24-метрову торпеду з атомною боєголовкою, ймовірно, у дві мегатонни. Не відомо, коли саме було надіслано попередження союзникам.

Розробка «Посейдона» тривала роками зі скептичними оцінками офіційних осіб НАТО. Вважається, що деякі випробування проводилися ще в 2015 році, але запусків з «Бєлгорода» ніколи не було.

«Мало хто вірить, що суперторпеда вже може бути готова, проте навіть просте оголошення про випробування дозволило б Кремлю продемонструвати унікальну здатність у боротьбі із Заходом: зброю, проти якої немає захисту», – йдеться у публікації.

Центр протидії дезінформації РНБО повідомив, що звіт розвідки НАТО, на який посилається La Repubblica, не оприлюднений на сайті НАТО станом на 03.10. В РНБО наголосили, що подібні необґрунтовані заяви з боку медіа лише посилюють інформаційний тероризм рф. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів