Поділитись:

Нафтогаз планує побудувати кілька ТЕЦ на біопаливі в Житомирі та Львові

Неділя, 02 жовтня 2022, 13:44
Нафтогаз планує побудувати кілька ТЕЦ на біопаливі в Житомирі та Львові

Нафтогаз розпочав підготовчі роботи з будівництва ТЕЦ, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF), у Львові та Житомирі.

Про це повідомляється на сайті Нафтогазу.

Зазначається, що загальна потужність об’єктів становитиме 90 МВт теплової енергії та 11 МВт електричної. Плановий період здачі об’єктів в експлуатацію у Львові  – 1-й квартал 2023 року, в Житомирі – 4-й квартал 2023 року.

Зі слів голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка, реалізація таких проєктів вигідна і економічно, і для екології.

Він вважає, що спокійно пройти цей опалювальний сезон можна, застосовуючи комплексний підхід. Це і достатні запаси газу в сховищах (наразі 13,9 млрд куб м), і стабілізація власного видобутку, і переведення теплогенеруючих підприємств на сучасні технології та використання біопалива, і модернізація мереж задля зменшення втрат тепла. 

Загалом у планах Нафтогазу побудувати щонайменше 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної. Компанія має амбітну мету стати найбільшим генератором тепла з біомаси до 2027 року та забезпечити заміщення близько 2 млрд м куб. природного газу. 

Україна може практично повністю відмовитися від використання природного газу для центрального опалення, замінивши його зокрема на біоенергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів