Поділитись:

Волинь готова до опалювального сезону на 90%

П'ятниця, 16 вересня 2022, 15:28

Волинь готова до опалювального сезону на 90 % – усі роботи планується завершити до 1 жовтня.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Від травня у Волинській області триває підготовка до опалювального сезону в умовах воєнного стану. Завданням ОВА стало передбачити усі можливі ризики та забезпечити Волинь теплом, використовуючи усі можливі ресурси.

«Наразі Волинь готова до опалювального сезону на 90 %. Плануємо завершити усі підготовчі роботи до 1 жовтня», – зазначив Юрій Погуляйко.

Наразі до опалювального сезону підготували:

  • 793 котельні (96 % від загальної кількості);
  • 270,6 км теплових мереж (92,1 % від загальної протяжності);
  • 57 центрально-теплових пунктів (91 %).

Особлива увага приділяється створенню запасів твердого палива, оскільки триває робота із заміщення газових котлів на твердопаливні. Зокрема, для області уже заготували 14,6 тисячі тонн вугілля (88 % від запланованого) та майже 60 тисяч кубометрів дров і дерев’яних відходів (88,1 % від запланованого).

Підприємствами теплопостачання впроваджуються заходи задля економнішого та ефективнішого використання газу. А саме: замінюють котли, пальникові пристрої, насосне обладнання та влаштовують в житлових будинках індивідуальні теплові пункти (ІТП).

Крім того, в області тривають закупівлі генераторів для житлово-комунальної сфери у разі перебоїв з постачанням електроенергії.

Теплопостачальні організації «Луцьктепло», «Ковельтепло», «Володимиртепло» та «Нововолинськтеплокомуненерго» узгодили об’єми газу, які мають бути на опалювальний період, і підписали договори на постачання з НАК «Нафтогаз України».

«Нафтогаз України» повідомляє, що усі споживачі отримують газ відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» за ціною 7,96 грн/м3 (з ПДВ, без вартості транспортування). Така ціна діятиме щонайменше до 1 травня 2023 року.

Опалювальний сезон 2022 розпочнеться, коли надворі температура повітря буде нижче 8 градусів впродовж трьох діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів