Поділитись:

Як вберегти тепло в оселі: поради експерта (відео)

Четвер, 15 вересня 2022, 22:20
Як вберегти тепло в оселі: поради експерта (відео)

Представники влади та більшість експертів пророкують українцям холодну та важку зиму. Тому питання енергоефективності та збереження тепла в оселях може зовсім скоро стати пріоритетним.

Про те, як українцям вберегти тепло в оселях в ефірі програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів голова правління асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин.

Експерт розповів, що багатоквартирний будинок слід розглядати, як комплекс, включно з квартирами. Тому важливо провести ряд заходів на територіях спільного користування: 
1) утеплити труби опалення та гарячої води аби мінімізувати втрати тепла;
2) якщо в будинку є індивідуальний тепловий пункт (ІТП) то його варто відрегулювати та налаштувати відповідно до погодних умов;
3) потрібно переглянути усі вікна та двері й замінити їх або максимально ущільнити, щоб не було протягів.

Ці заходи можна провести швидко та відносно дешево.

Щодо приватного будинку то експерт радить купити дров’яний котел або ж електрогенератор для підстраховки в разі відсутності електроенергії чи газу.

Вадим Литвин також розповів на що варто звернути увагу в квартирах, якщо брати уваги прогнози про можливі проблеми з опаленням:
1) виділити одну або дві окремих кімнати, де буде підтримуватись комфортна температура;
2) забезпечити себе теплим одягом та ковдрами;
3) перевірити та ущільнити вікна та вхідні двері;
4) перевірити, щоб батареї не були заставлені меблями чи іншими речами, аби вони могли ефективно віддавати тепло помешканню.

Детальніше у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів