Поділитись:

Експерт розповів про те, який тип опалення найкращий в умовах війни (відео)

Четвер, 15 вересня 2022, 21:50
Експерт розповів про те, який тип опалення найкращий в умовах війни (відео)

Існує 3 основних типи опалення в будинках: центральне, індивідуальне та автономне. В Україні в «Нафтогазі» та Кабміні пророкують «найхолоднішу зиму за десятиліття» і постає питання ефективності теплопостачання в помешкання українців.

Про те, який тип опалення матиме перевагу за складних умов у ефірі програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів голова правління асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин.

Експерт зазначив, що централізоване опалення в певних районах матиме перевагу. Адже у випадку проблем з газом, деякі котельні можна під'єднати до твердопаливних котелень, що дозволяє диверсифікувати джерела теплопостачання.

Користувачі автономного опалення своєю чергою стають заручниками одного джерела теплопостачання. Адже швидко перейти з одного типу опалення на інше практично неможливо – конструкції будинків, зазвичай, на це не розраховані.

Голова асоціації енергоаудиторів України підсумував, що нещодавні події показали, що зникнути може будь-який ресурс: електроенергія, теплопостачання чи газопостачання. Тому централізоване опалення дозволяє з погляду ресурсів та джерел енергії краще підстрахуватись до форс-мажорів.

Детальніше у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів