Поділитись:

МЗС активізує роботу системи NAZOVNI для українського бізнесу: як вона працює

П'ятниця, 30 вересня 2022, 16:56
МЗС активізує роботу системи NAZOVNI для українського бізнесу: як вона працює

Міністерство закордонних справ України активізує роботу за системою NAZOVNI для підтримки українського бізнесу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує «Економічна правда».

Кулеба розповів, що цифрова система NAZOVNI – це електронний кабінет експортера, який безпосередньо пов'язаний з усіма українськими дипломатичними місіями у світі. 

«Чесно скажу, що ми з лютого до червня не займалися цим проєктом через об'єктивні обставини, але потім я сказав, що війна війною, але допомога українському бізнесу – це також допомога Україні виграти війну, тому що економіка має жити», – зазначив очільник МЗС.

До NAZOVNI під'єднати абсолютно всі посольства та консульства. Система працює за принципом єдиного вікна.

«Експортер зайшов, створив собі кабінет, зазначив, що він продає в країни, які його цікавлять, у посольстві відповідної країни це відразу побачили, відпрацювали запит, повернулися до експортера і сказали: "Ви можете продати стільки цього сюди, ось партнер, ось контакт, от як працює місцеве законодавство"», – пояснив Кулеба.

Глава МЗС України зауважив, що наразі різко зросла кількість заявок у системі, і видно, що бізнес відчув реальну допомогу дипломатів. 

Станом на 25 вересня в системі NAZOVNI зареєстровано вже 662 компанії. Переважно це виробники аграрної продукції, продовольства, косметики, текстилю, деревини та виробів з дерева, важкої промисловості, ІТ, постачальники будівельних послуг.

«Загалом за цей рік ми отримали 1340 заявок. І вже кількадесят конкретних успішних проєктів, коли ми створили нові можливості для українських компаній на іноземних ринках. Розповідатимемо про ці кейси детальніше, щоб залучати ще більше компаній у NAZOVNI», – резюмував Кулеба.

Нагадаємо: у застосунку державних послуг «Дія» повернули функцію перегляду та сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів