Поділитись:

Monobank видалить російську мову зі свого додатку

Середа, 14 вересня 2022, 04:52

Найближча версія застосунку monobank не буде перекладена російською мовою, про що заявив Олег Гороховський, співзасновник компанії Fintech Band та проєктів Monobank і британського Koto.

«Я народився і виріс у Дніпрi. Усе життя говорив і думав російською мовою. Мене ніхто ніколи не притісняв і майже все моє оточення говорило теж російською. Мене не варто було денацифікувати та звільняти», — зазначив Олег Гороховський.

 

За його словами, зараз російська мова асоціюється з тими, хто вбиває, ґвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що «не всё так однозначно». З тими, хто прийшов в Україну вбивати дітей, літніх людей, жінок, замучувати до смерті молодих хлопців. З тими, хто приніс безмежне горе і страждання, зруйнував багато доль. З тими, хто хоче знищити нашу Батьківщину. З тими, хто мають один спільний знаменник — вони всі говорять російською.

«Тому я хочу перестати думати цією мовою або хоча б навчитися гарно говорити українською — мовою сміливих і вільних людей, — підкреслив пан Гороховський. — У найближчій версії застосунку ми видалимо російську мову з Монобанку. Це наша громадянська позиція, і ми нею пишаємося. А ще ми дуже пишаємося нашою країною та нашими ЗСУ. Слава Україні!».

Пан Олег також сказав, що має надію, що ті клієнти, які раніше обирали мовою застосунку «російська», а їх 838 291 людина (24 лютого було 1,19 млн), поставилися із розумінням до даного рішення і так само почали частіше спілкуватися державною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів