Поділитись:

На Львівщині арештували майно дружини Медведчука Оксани Марченко

Понеділок, 29 серпня 2022, 17:28
На Львівщині арештували майно дружини Медведчука Оксани Марченко

За матеріалами СБУ на Львівщині арештували майно дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За ініціативи Служби безпеки України на Львівщині накладено арешт на 3 земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн.

Встановлено, що ці наділи незаконно опинились у власності Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука. Наразі триває процедура їх передачі в управління держави.

За попередньою інформацією, у 2009 році райдержадміністрація ухвалила незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству. При цьому не було зроблено жодних змін у «Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності».

Згодом підприємці, аби заволодіти активами «на законних підставах», внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії.

На захопленій таким чином землі, розташованій у туристично привабливому регіоні Стрийщини, зловмисники розпочали будівництво об’єктів туристичної інфраструктури.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що кінцевим бенефіціаром вищезгаданої компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО.

Наразі Сколівський районний суд задовольнив ініційований СБУ позов щодо арешту цих об’єктів нерухомого майна.

Триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Заходи з викриття проводили співробітники Управління СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
04 квітня 2024
11 березня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
09 січня 2024
06 січня 2024