Поділитись:

Російська агресія в Україні пришвидшує зміну клімату – Міндовкілля

Середа, 28 вересня 2022, 03:45
Російська агресія в Україні пришвидшує зміну клімату – Міндовкілля

Заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань євроінтеграції Світлана Гринчук заявила, що війна росії проти України пришвидшує зміну клімату та спричиняє збільшення викидів парникових газів.

За попередніми оцінками, військова техніка за 150 днів спричинила 4 млн тонн викидів вуглецю, що у 10 разів більше за аналогічні показники за весь 2021 рік, повідомляє пресслужба Міндовкілля

“Зараз перед Міндовкілля стоять амбітні цілі щодо якнайшвидшої імплементації вимог, які передбачені Угодою про Асоціацію України з ЄС. Адже ми розуміємо, що питання захисту довкілля та клімату будуть одними з ключових у переговорному процесі до повноцінного членства України у ЄС. У певній мірі нам це вдається. Але при цьому вартує титанічних зусиль”, – наголосила Гринчук під час дискусії “Кліматичне врядування: від повоєнного відновлення до членства в ЄС”. Вона додала, що через війну українське суспільство менше уваги приділяє питанням зміни клімату. Однак, як зауважив голова Міндовкілля Руслан Стрілець, стратегічна ціль повоєнного відновлення – чисте та безпечне довкілля, подальший рух європейським “зеленим курсом” та відбудова економіки за принципами сталого розвитку. Напрацювання Міндовкілля у сфері кліматичної політики: доопрацювання Кліматичного закону України, який має охоплювати усі напрямки у сфері формування та реалізації кліматичної політики; завершення роботи над планом заходів з реалізації оновленого Національно визначеного внеску України до Паризької угоди та напрацювання спільно з ЄБРР фінансової концепції його реалізації. “Наразі план заходів з реалізації НВВ2 проходить СЕО. Вже найближчим часом будуть завершені усі погоджувальні процедури і план потрапить на розгляд Уряду. Сподіваюсь, що до СОР27 Україна отримає затверджений план з реалізації своїх кліматичних цілей”, – сказала Гринчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів