Поділитись:

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

Вівторок, 06 вересня 2022, 02:53

Мюнхенський стартап Planet A Foods розробив процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та сестра. Зараз доктор Максиміліан та доктор Сара Маркварт працюють над тим, щоб зменшити тиск на ланцюжки постачання какао. Для отримання інноваційного какао вони поєднали традиційні і точні методи бродіння.

Співзасновник та генеральний директор Максиміліан Маркварт говорить, що ланцюги постачання какао зараз перенапружені. Глобальний попит на продукт складає 5 млн т щороку. 

«Ми починаємо з какао та шоколаду, — ділиться він. – Якщо зміна клімату сильно вдарить, пропозиція какао зменшиться. Виникає аспект ризику поставок».​

Далі стартап перейде до пальмової та кокосової олії. Основним інгредієнтом замінника какао-порошку є овес.

«Ми по-особливому квасимо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак какао», — пояснив доктор Маркварт. 

Інший інгредієнт, призначений для заміни какао-масла, отримують за допомогою точної ферментації.

Як сировину Planet A використовує патоку (що є відходами від виробництва цукру). Патока живить олійний штам дріжджів, здатний виробляти еквівалент какао-масла. Змішування двох інгредієнтів дозволяє отримати шоколад без какао.

Альтернативи темному та білому шоколаду також розглядаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
15 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
17 грудня 2023
21 листопада 2023