Поділитись:

У Луцьку Віра Агеєва презентує книгу про українсько-російські культурні відносини

Неділя, 25 вересня 2022, 13:35
У Луцьку Віра Агеєва презентує книгу про українсько-російські культурні відносини

У неділю, 2 жовтня, у Луцьку відбудеться презентація книги Віри Агеєвої «За лаштунками імперії».

Організовують захід Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» та видавництво «Віхола».

Команда міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» оголосили про те, що відновлює роботу. І цьогоріч формат – не триденний захід, а майже щотижневі презентації книг, літературні зустрічі та інші культурні події. Усі вони матимуть благодійний характер, адже кошти за вхід перераховуватимуть волонтерському штабу «Ангар» для закриття потреб ЗСУ. Першою з таких була зустріч з Іреною Карпою.

Наступна зустріч відбудеться з відомою літературознавицею, критикинею та професоркою Національного університету «Києво-Могилянська академія», лауреаткою Шевченківської премії, членкинею журі премії «Книга року ВВС» Вірою Агеєвою.

Ще до повномасштабного вторгнення, наприкінці 2021 року, у видавництві «Віхола» вийшла її книга «За лаштунками імперії». Це дослідження україно-російських відносин у розрізі культури та літератури.

«Опісля нашої розмови та прочитання книги кожен сам зробить висновок, чи треба нам музей Булгакова у Києві та твори російських класиків у шкільній програмі», – зазначають організатори заходу.

Презентація відбудеться 2 жовтня у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки (вул. Шопена, 11) о 16 годині. Модеруватиме зустріч докторка філологічних наук, професорка, народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Під час зустрічі можна буде придбати книги авторки (кількість примірників обмежена) та отримати автограф.

Мінімальний внесок за вхід – 100 гривень. Усі кошти будуть передані Волонтерському штабу «Ангар». Посилання на Банку. Скрін про оплату та прізвище/ім’я надсилайте на сторінки «Фронтери» у Facebook та Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 березня 2024
02 лютого 2024
27 січня 2024
16 січня 2024
31 грудня 2023
14 грудня 2023
08 грудня 2023
22 листопада 2023
14 листопада 2023
19 жовтня 2023