Поділитись:

Створили найбільшу книгу у світі, яку неможливо прочитати

Четвер, 22 вересня 2022, 16:04

Митець з Афін Ілан Мануаш завершив найбільшу у світі книгу, яка нараховує понад 21 тисячу сторінок.

Сам художник називає манґу (японський комікс) ONEPIECE («Неподільність») радше скульптурою, адже книгу неможливо прочитати, повідомляє французьке видавництво JBE.

Мануаш зібрав у своєму творінні всі томи всесвітнього бестселера One Piece авторства Ейічіро Оді, які виходили кожного тижня з 1997 року.

Книга ONEPIECE нараховує 21 450 сторінок. Вона вийшла обмеженим тиражем накладом у 50 примірників, кожен з яких коштує 1900 євро (близько 70 000 гривень). При цьому вага книги – 17 кілограмів, а ширина корінця – понад 80 сантиметрів.

«ONEPIECE – це нечитабельна скульптура, що має подобу книги, яка матеріалізує екосистему онлайн-поширення коміксів», – коментує мистецький витвір Мануаша представник видавця книги JBE.

Хоча Мануаш не є автором манґи, у видавництві вважають, що митець не порушив авторські права Ейічіро Оді, оскільки книгу фізично прочитати неможливо. Також цей скульптурний об'єкт неможливо виставляти у книгарнях через його розмір, наголошують у видавництві.

Сьогодні це буквально найбільша книга у світі, нею можна захоплюватися як матеріалізацією екосистеми, насиченої медіа», – підсумували в JBE.

Нагадаємо, що в Іваничах волонтери оголосили збір макулатури. А кошти, отримані від її продажу, використають на потреби бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів