Поділитись:

«Не теракт, а перформанс-протест», – «луцький терорист» Кривош сказав останнє слово

Субота, 24 вересня 2022, 08:30
«Не теракт, а перформанс-протест», – «луцький терорист» Кривош сказав останнє слово

«Луцький терорист» сказав останнє слово перед оголошенням вироку. Максим Кривош, який наробив галасу на усю Україну і світ, захопивши автобус з пасажирами, пояснив мету свого вчинку.

На судовому засіданні, оголошуючи останнє слово, він зазначив, що ціль його вчинку – вимога справедливості. Свої дії він терактом не вважає. Каже, що це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою і протест проти несправедливості системи влади, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Кривошу інкримінують сім статей Кримінального кодексу України. Адвокат просить виправдати обвинуваченого за однією зі статей: йдеться про посягання на життя правоохоронця. Зі слів адвоката, обвинувальний акт за цією статтею складений неправильно і є нечітким. Загалом призначити покарання просить у межах 10 років позбавлення волі. 

Адвокат зауважує, що працівникам поліції Кривош здався сам, а не був затриманий у результаті операції щодо звільнення заручників. 

Після виступу прокурора та адвоката суддя надає Максиму Кривошу останнє слово перед оголошення вироку:

«Ціль і мотив мого вчинку – вимога справедливості. Це був не теракт. Це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою, протест проти несправедливості системи влади. Те, що пережили мої заручники, не порівнюється з тим, що переживають мільярди тварин, яких ми безжально катуємо й вбиваємо, переживають кожен день і кожну хвилину. Те, що пережили 13 людей, не можна порівняти з несправедливістю, яку терплять мільйони людей, – заручників системи. Я встав на захист тих, хто сам не може і не вміє себе захистити», – сказав Кривош. 

На засідання Кривош прийшов з пов'язкою на голові, де був напис «Не убий». Згодом він пояснив, що він означає, що вбивство людей починається з вбивства тварин. 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Зокрема, там він опублікував вимоги. Максиму Кривошу, якого обвинувачують, зокрема, у захопленні заручників та скоєнні терористичного акту, обрали міру запобіжного заходу. Луцький міжрайонний суд 23 липня виніс ухвалу про арешт чоловіка до винесення вироку. Арешт згодом продовжували. 

Експрокурор Волинської області Тарас Безрукий заявив, що для Максима Кривоша, який у Луцьку захопив автобус із заручниками, не будуть просити довічного ув'язнення.  Психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів