Поділитись:

Знайшов 300 вибухових пристроїв: Пес Патрон отримав відзнаку «Чотирилапий захисник» (фото)

П'ятниця, 23 вересня 2022, 12:30
Знайшов 300 вибухових пристроїв: Пес Патрон отримав відзнаку «Чотирилапий захисник» (фото)

Кінологічна спілка України нагородила пса Патрона відзнакою «Чотирилапий захисник». Нагороди отримали також бельгійські вівчарки Тандем, Тор, Алмаз та інші собаки-сапери.

Про це інформує «Українська правда.Життя».

Церемонія відбулася 22 вересня – Кінологічна спілка України нагороджувала не лише собак, але й їхніх наставників-кінологів.

«Разом з начальником частини піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС у Чернігівській області Михайлом Ільєвим Патрон здійснив понад 700 виїздів на розмінування», – кажуть надзвичайники.

Під час цих виїздів сапери виявили та вилучили близько 18 тисяч вибухонебезпечних предметів. 

На особистому рахунку Патрона – понад 300 знайдених ВНП.

Нагороду також отримав пес Тандем породи бельгійська вівчарка малінуа із Міжрегіонального центру швидкого реагування. 

«Разом зі старшим інструктором службового собаківництва та сапером Романом Перепльотчиковим пес пройшов непростий шлях від маленького грайливого цуцика до службового собаки», – кажуть у ДСНС.

З початку повномасштабного вторгнення Тандем разом з піротехніками ДСНС був залучений до розмінування звільненого від російських окупантів Тростянця на Сумщині.

Він знайшов десятки мін, снарядів та інших ВНП, залишених росіянами.

Нагороди також отримали службові собаки із ЗСУ, Головного управління розвідки, Прикордонної служби, Митної служби, Національної поліції, Державної охорони, СБУ. 

«Я наче побував у закритому клубі найкрутіших псів країни. А вони такі всі накачані, такі великі. Ну і я», – «прокоментував» пес Патрон в інстаграмі.

Він додав, що ця нагорода належить всім службовим і неслужбовим собакам, які допомагають народу України. 

«Я попросив Михайла розпиляти її і зробити з неї маленькі відзнаки для всіх-всіх, а Михайло посміявся з мене, і каже, що всіх нагородять обов‘язково власними відзнаками. 

Ну і що моєї не вистачило б. То я чекаю», – «каже» Патрон.

Нагадаємо: нещодавно Держсекретарю США Ентоні Блінкену подарували іграшковий прототип відомого пса-сапера Патрона, який виготовили в селі Липини, що знаходиться неподалік від Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
17:09
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024