Поділитись:

Експерт розповів чиїм коштом має відбуватись відбудова України (відео)

Вівторок, 20 вересня 2022, 22:11
Експерт розповів чиїм коштом має відбуватись відбудова України (відео)

Українці, після перемоги, очікують на початок відбудови нашої країни. Проте вже зараз лунають думки, що поступово відбудову потрібно розпочинати до закінчення війни.

Таку думку в ефірі програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» висловив виконавчий директор Агенції відновлення та розвитку, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

Експерт розповів, що відбудова передбачає не лише, власне, відбудову зруйнованих об‘єктів, але й відновлення чи реорганізацію існуючих, чи втрачених процесів (бізнес, освіта тощо) або створення нових напрямків діяльності чи нових шляхів взамін втраченим. Адже зараз «тиловим» областям ее потрібно витрачати час просто очікуючи. 

Олексанр Солонтай вважає, що у випадку з західною частиною України на це варто залучати приватні інвестиції. До прикладу, варто запустити, для початку, декілька приватних платних доріг, що будуть сполучати Україну та сусідні країни, створювати нові залізничні шляхи з транспортними хабами.

Свою думку експерт вмотивовує тим, що якщо Україна буде нехтувати приватними інвестиціями, то міжнародні партнери можуть втомитися просто дотувати нас коштом їхніх платників податків.

Що ж стосується територій, що зазнали бойових дій там має реалізовуватись державна програма відбудови. Зараз є готовий чорновик, який наразі дороблюється Кабміном.

Також одним з джерел фінансування можуть стати ймовірні репарації від росії, навіть у вигляді фінансів отриманих коштом конфіскованого закордоном російського майна.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 листопада 2023
01 червня 2023
04 лютого 2023
03 лютого 2023
17 листопада 2022
22:00
06 жовтня 2022
04 жовтня 2022
22:05
29 вересня 2022
22:05
28 вересня 2022