Поділитись:

Чи допомагає влада відновити хати після падіння ракетних уламків у волинському селі (відео)

Вівторок, 30 серпня 2022, 18:03
Чи допомагає влада відновити хати після падіння ракетних уламків у волинському селі (відео)

Про те, як ракетні уламки розтрощили будинки у селі Дубове Ковельського району почула вся Україна.

А про те, як держава та місцева влада допомагають постраждалим відновити свої помешкання, дізнавалися журналісти ТРК «Аверс».

Пані Лариса Чосік – одна із тих, чий будинок пошкодило після падіння ракетних уламків. Ударною хвилею повибивало вікна, в кожній кімнаті пообвалювалась стеля, а та, яка ще тримається пішла тріщинами, почав протікати дах. Але комісія з сільради, каже жінка, вважає, що стеля пошкоджена лише на 20%.

Чотири тисячі гривень, каже жінка, – це всі кошти, якими спромігся допомогти голова сільської ради. Ще три тисячі дали волонтери. 

«Обіцяв, підходив до мене, казав, що дасть десять тисяч на гіпсокартон. Ну але вони, я так поняла, потом порадилися з комісією, як він каже, і вирішили, що мені можна, як то кажуть, штукатурити аварійні потолки. Ну і все», – каже вона.

На більше жінка вже й не розраховує, бо ж у сусідів – куди більша біда. Сусідню хату ракетні уламки знищили чи не повністю, потроху відбудовують. Будинок на дві сім’ї. Сюди держава виділила 200 тисяч гривень, по сто – кожній сім’ї. Решту допомагають волонтери.

Більше інформації – у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів