Поділитись:

На Волині вважають недоцільними будівництво сміттєспалювального заводу

Неділя, 18 вересня 2022, 20:20
На Волині вважають недоцільними будівництво сміттєспалювального заводу

На Волині планують зменшити захоронення відходів до 30 замість існуючих 97%

Про це йдеться у регіональному плані управління відходами у Волинській області до 2030 року. Відповідний документ прийняли на позачерговому сесійному засіданні Волинської облради, пише Волинська служба новин.

Його розробили відповідності до національної концепції поводження з побутовими та небезпечними відходами. Після попереднього обговорення в експертному та громадському середовищах, його відкоригували та схвалили на депутатській комісії.

Основа регіонального плану дій – це сортування і переробка відходів. А саме, планують збільшити з 50% до 100% охоплення населення збиранням побутових відходів. Крім того, у планах – запровадження роздільного сміттєзбирання, яке зараз – швидше виняток з правил. Захоронення відходів зменшать до 30% замість існуючих 97%, решту ж сміття перероблятимуть. Доцільно також в області застосовувати компостування, оскільки 40% відходів на Волині – це органіка. 

Також розробники стратегії дійшли висновку, що на Волині недоцільно будувати сміттєспалювальний завод. Проте потрібно розширювати сміттєсортувальні станції, пункти збору вторсировини, компостні поля чи установки для переробки біовідходів, а також сучасні полігони для захоронення відходів, що не підлягають переробці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024