Поділитись:

На Волині щодня реєструють понад 300 хворих на коронавірус

Неділя, 18 вересня 2022, 08:50

Щодня з 12 вересня на території Волинської області фіксують більш як 300 хворих людей на COVID-19. За останні два тижні в області занедужало увосьмеро більше людей, ніж за попередній період.

Про це розповіла Суспільному завідувачка відділу епіднагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

На початку вересня, з її слів, в області реєстрували до 200 випадків хвороби щодня.

«Хвороба протікає, переважно, в легкій формі чи середній важкості. В області домінує штам вірусу BA2, BA1, який був з початку 22-го року, хоча за останніми даними є зареєстрована циркуляція нового штаму Омікрону BA5», – каже епідеміологиня.

Аби попередити хворобу та її наслідки, людям рекомендують дотримуватися маскового режиму та щеплюватися, – зазначила сімейна лікарка Ірина Урин.

«Значно побільшала кількість пацієнтів, які звертаються з підвищеною температурою, з ознаками вірусної інфекції. Пацієнт має звернутися до сімейного лікаря, якщо немає сімейного, у нас багато переселенців, то звертаються в кабінет чергового лікаря і скеровуються на обстеження на виявлення коронавірусу», – каже медичка.

Для проведення щеплення в центрі вакцинації при Луцькому центрі первинної медичної допомоги наразі доступні дві вакцини – це Johnson & Johnson та CoronaVac. Надходження партії вакцини Pfizer в медзакладі очікують наступного тижня, – розповів медичний директор Віктор Пахарчук.

«Кожного тижня ми маємо інформацію про зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання. За минулий тиждень у нас було десь 350 випадків, цього тижня – десь 740 випадків ГРВІ. По COVIDy: минулого тижня було 250 випадків, на сьогодні є 350 підтверджених випадків», – говорить медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів