Поділитись:

Кінець пандемії COVID-19 вже близько, – голова ВООЗ

Субота, 17 вересня 2022, 05:17
Кінець пандемії COVID-19 вже близько, – голова ВООЗ

фото ілюстративне

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що коронавірусна пандемія завершиться вже в найближчому майбутньому. Це пов'язано з тим, що смертність від COVID-19 минулого тижня впала до мінімуму від початку пандемії.

Про це повідомляє Країна здоров'я.

Минулого тижня смертність від COVID-19 на нашій планеті була мінімальною з березня 2020 року. З такою оптимістичною заявою виступив гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреєсус. Він назвав нинішню позицію найкращою за весь період пандемії для її завершення. При цьому поки що вона не завершилася, але контури довгоочікуваного кінця одного з найважчих періодів історії людства на горизонті.

Гебреєсус вважає, що нинішню пандемію можна в чомусь порівняти з марафоном. Фінішну смугу вже видно, але поки що доведеться продовжувати біг, хоча людство вже перебуває у виграшній позиції. Однак у жодному разі не можна зупинятися і слід продовжувати вживати всіх заходів для протидії поширенню коронавірусу. Це стосується насамперед вакцинації та ревакцинації.

Глава ВООЗ також вважає, що країнам потрібно зосередитися тепер на щепленнях серед найуразливіших верств населення, включаючи осіб похилого віку, медичних та соціальних працівників, а також пацієнтів із хронічними хворобами, які послаблюють їхній імунітет. ВООЗ вважає за необхідне охопити щепленнями не менше 70 % населення нашої планети.

Зазначимо, що минулого тижня від коронавірусу померло близько 11 000 людей. На піку пандемії ця цифра була у США лише за кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів