Поділитись:

COVID-19 знову лютує: чи повернуть масковий режим в Луцьку (відео)

Четвер, 08 вересня 2022, 08:00

На Волині фіксують нову хвилю коронавірусної інфекції та навіть рекомендують повернутись до носіння захисних масок. Якщо ж влітку позитивні ПЛР-тести отримували лише деякі волиняни, то вже у вересні лише за добу підтвердили понад 200 випадків, найбільше – у Луцькому районі. Тож епідеміологи впевнено кажуть – коронавірус повертається.

Про це йдеться у сюжеті Конкурент TV.

«За минулий тиждень було уже зареєстровано 711 випадків. Кількість важких випадків зростає. Тільки за минулий тиждень кількість госпіталізованих становить 15%, а це понад 100 осіб за тиждень», – розповіла директорка ДУ «Волинський ОЦКП МОЗ» Наталія Янко.

Тим часом у сусідньому Львові міська влада вже заговорила про ймовірне повернення контролю над масковим режимом. У Луцьку ж кажуть, що поки такого не планується.

«Поки ми таку інформацію не збираємо. По масковому режиму не ми вирішуємо цей момент», – розповів начальник управління здоров'я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

Зауважимо, що масковий режим ні у Луцьку, ні на території області жодними рішеннями влада не скасовувала. Поступово мешканці стали менше одягати маски у публічних місцях, а з початком повномасштабної війни – й взагалі про них забули. Тож якщо ситуація буде загострюватись і коронавірус поширюватиметься, то у місті може повернутись суворий контроль за дотриманням маскового режиму у публічних місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів