Поділитись:

У морі виловили дірявий пліт з речами моряків із затонулого крейсера «Москва» (фото, відео)

П'ятниця, 16 вересня 2022, 16:03

У Чорному морі екіпаж морського торгового судна виловив та передав українським прикордонникам рятувальний пліт на 20 осіб із затонулого крейсера «Москва».

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Плавзасіб тримався на поверхні води лише завдяки тому, що був прив’язаний до кількох рятувальних жилетів.

На плоту було зламане й пошкоджене корозією весло, балони для підкачування повітря. Також там був водонепроникний мішок, в якому знаходилися російські монети, елементи одностроїв моряків та морпіхів. На жилетах та одностроях були бойові номери.

Знахідку капітан судна вирішив передати прикордонникам Ізмаїльського загону, боєць якого зі Зміїного послав крейсер «Москва» відомим курсом.

«Ця знахідка стала черговим доказом недбальства російського військового керівництва. Схоже, що пліт був несправний, і загарбники, які намагалися на ньому врятуватися, вдавалися до відчайдушних кроків. Очевидно, щоб утримати на воді дірявий плавзасіб, російські моряки познімали з себе рятувальні жилети (що категорично заборонено) та прикріпили їх до плота, аби зберігати його плавучість», – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загарбників, певно, не мотивував і напис на дірявому плоту: «Никакой паники! Плот сохраняет плавучесть в любых условиях и дает вам надежную защиту». 

 

 

 

Нагадаємо: ракетний крейсер «Москва» погрожував захисникам острова Зміїний, після чого був відправлений в загальновідомому напрямку. Він був вражений двома ракетами "Нептун". Після пожежі він перекинувся і почав тонути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів