Поділитись:

Росія не хоче визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва»

Неділя, 19 червня 2022, 15:10
Росія не хоче визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва»

Чиновники та спецслужби змушують родини російських моряків приховувати інформацію про загиблих на крейсері «Москва» родичів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

27 членів екіпажу «Москви», серед яких 19 строковиків, до тепер вважаються зниклими безвісти. В Севастополі офіційно поховали лише мічмана Вахрушева.

Командир крейсера капітан першого рангу Купрін, який, порушуючи статут, одним із перших покинув корабель, пояснює свій вчинок намаганням врятувати саме строковиків. Нібито він отримав такий наказ після вибухів на кораблі.

Родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні ВМФ рф та командуванні Чорноморського флоту, так і в органах влади та соціального забезпечення. Їх спрямовують до групи психологів, медиків та юристів, яка була спеціально створена для приховування інформації про загиблих та зниклих безвісти окупантів-строковиків.

Дізнавшись про бажання родичів оприлюднити інформацію про загиблих у ЗМІ, до них додому та за місцем роботи приходять співробітники ФСБ та проводять «роз'яснювальну роботу» з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці.

Соціальна напруга серед родичів росіян, що загинули на крейсері «Москва», продовжує зростати.

Нагадаємо: Міністерство оборони росії підтвердило, що ракетний крейсер «Москва», на якому 13 квітня спалахнула пожежа, затонув у Чорному морі під час буксування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів