Поділитись:

Родини моряків із крейсеру «Москва» змушують мовчати про загиблих родичів

Вівторок, 07 червня 2022, 17:56
Родини моряків із крейсеру «Москва» змушують мовчати про загиблих родичів

Родини російських моряків із затопленого крейсера «Москва» примушують замовчувати інформацію про своїх загиблих родичів.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Соціальна напруга серед родичів росіян, що загинули на крейсері "Москва", продовжує зростати. Щоб покращити важкий психологічний стан членів сімей екіпажу колишнього флагмана чорноморського флоту, який затонув 14 квітня цього року, з рідними моряків працює спеціальна група психологів, медиків та юристів», – зазначили в ГУР МОУ.

Українська розвідка встановила, що основна мета вказаної групи – зробити неможливим витік даних про загиблих та зниклих безвісти окупантів-строковиків. Рідних російських солдатів намагаються вмовити ні з ким не говорити про своїх синів та чоловіків, які служили на затонулому крейсері. Якщо ж родичі відмовляються, то їм починають погрожувати кримінальним переслідуванням, а також тим, що не виплатять компенсації.

«В Севастополі, під час зустрічі командувача чорноморського флоту з родичами загиблих моряків, будинок офіцерів флоту охороняла військова поліція, а самого командувача супроводжувала група спецпризначенців. Частина родичів, на знак протесту, на зустріч з командуванням флоту не прийшла», – додали в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів