Поділитись:

Як в умовах війни харчуватимуться луцькі школярі (відео)

Середа, 14 вересня 2022, 10:04
Як в умовах війни харчуватимуться луцькі школярі (відео)

Вартість шкільного обіду в школах Луцька у новому навчальному році не підвищували. Порція коштує 35 гривень, як і торік.

Про це Суспільному розповів директор департаменту освіти міськради Віталій Бондар.

Харчування учнів пільгових категорій і вихованців дитсадків міському бюджету обійдеться у сім мільйонів гривень. Платні обіди готують для більш як 31 тисячі дітей, безплатні – для понад 2400 учнів пільгових категорій.

Як розповіла шеф-кухарка ліцею №26 з майже 30-річним стажем Людмила Соломонюк, на нову систему харчування перейшли з нового року, закупили пароконвектор для приготування страв. У меню – більше овочів, фруктів, кисломолочних продуктів, менше солі, цукру та випічки.Каже: основних правил нового меню дотримуються, однак війна внесла корективи.

«З меню виключили випічку, поставили бутербродики, але оскільки війна, то деколи буває булочка – раз на тиждень. Раптом яка тривога, щоб дитина взяла булочку, яблучко чи бутерброда», – зазначила Людмила Соломонюк.

Як в умовах війни харчуватимуться луцькі школярі (відео) 

У меню на обід 13 вересня у їдальні готували макарони, чехохбілі з куркою та салат із буряка.«Через здорожчання продуктів реальна вартість порції шкільного обіду становить орієнтовно 60 гривень, а не 35», – каже директорка Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Світлана Шмід.В умовах війни ціну вирішили не підвищувати, підприємство працює без прибутку, додає вона. Зараз кухарі щодня харчують приблизно сім тисяч учнів Луцької громади замість 15-20 тисяч дітей, як було раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів