Поділитись:

У Луцьку в соціальних їдальнях для переселенців запроваджують нові правила (відео)

Субота, 03 вересня 2022, 16:02
У Луцьку в соціальних їдальнях для переселенців запроваджують нові правила (відео)

Понад чотири сотні осіб звернулися 1 вересня до департаменту соціальної політики із питань підтримки та допомоги як внутрішньо переміщені особи. Ідеться про набуття статусу ВПО, оформлення пільг від держави та участь у програмах, які створені та працюють у Луцькій громаді із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації.

Про гаряче харчування, яке від 1 вересня надають коштом міського бюджету, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», – повідомляє ІА Волинські новини.

Гарячі обіди, про які ще у березні подбали в Луцькій громаді, відкривши соціальні їдальні у приміщеннях шкіл міста, не втратили актуальності. На минулій сесії Луцької міськради депутати погодили виділення іще п’яти мільйонів гривень. Щодня на Волинь приїздять люди, для яких комплексний обід став мало не розкішшю після добового перебування в підвалах та готування їжі на вогнищах під канонаду вибухів у дворах своїх зруйнованих будинків.

Гостинність лучан із вдячністю приймають люди, чиє життя минуло у промисловому Краматорську і в науковій столиці України Харкові. Кухарка Катерина наслухалася чимало розповідей від людей. Вона готує гарячі обіди відтоді, як у Луцькій громаді діє ця послуга для переселенців. З 11:30 год їдальня вже готова приймати перших відвідувачів.

Однак у правилах отримання послуги відбулися зміни.

«З 1 вересня було ухвалено рішення трішки змінити саму систему харчування. Тепер є такі напрямки, як повна оплата за харчування і часткова. Часткова оплата – це коли внутрішньо переміщені особи отримують талони на харчування в департаменті соціальної політики, і за кошти бюджету ми оплачуємо лише організацію харчування. За самі ж продукти люди сплачують вже за місцем харчування», – розповіла очільниця департаменту Вікторія Майборода.

Щодо вартості харчування, то доросла людина має доплачувати 25 гривень, а за дитину – 15 гривень. Дорослим харчування вважається вже з 11 років.

«Якщо ми говоримо про порцію, яка повна, але де оплата соціальна, то її вартість становить 45 гривень. Повна оплата стосується тих категорій внутрішньо переміщених осіб, які не підпадали під видавання талонів на харчування, що було раніше. Сьогодні вони мають право отримати талони на повну оплату та прохарчуватися за соціальними цінами», – додала Вікторія Майборода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів