Поділитись:

Угорщину можуть виключити з ЄС

Субота, 10 вересня 2022, 18:50
Угорщину можуть виключити з ЄС

В уряді Чехії, яка нині головує у Європейському Союзу, не виключають, що найближчим Угорщині доведеться вийти зі складу ЄС або змінити свою політику щодо Росії.

Про це заявив чеський міністр з європейських справ Мікулаш Бек, пише «Суспільне».

Посадовець зазначив, що найближчими місяцями він матиме дуже багато роботи, щоб зберегти Угорщину в європейському мейнстримі. Водночас невеликим позитивним сигналом він вважає те, що країна відмовилася від вимоги виключити трьох російських олігархів зі списку санкцій.

«У Європейському Союзі переговори часто бувають тяжкими, і на це може піти більше країн. Але Угорщина пройшла довгий шлях, на мій погляд, до краю якоїсь прірви, і тепер їй належить вирішити, чи повертатися від того краю, чи ризикнути стрибком, про наслідки якого я не хочу спекулювати», — сказав міністр, додавши, що теоретично це може бути вихід із Євросоюзу.

Він підкреслив, що ЄС має зберігати свою єдність.

«Єдність у Європейському союзі ніколи не була і не буде єдністю одного голосу, але завжди буде єдність багатьох. Єдність багатьох голосів, які ведуть один з одним діалог, іноді сперечаються, але в результаті знаходять взаємну згоду щодо ключових питань», — наголосив Бек.

Нагадаємо, що угорська компанія MOL та словацька Slovnaft заявили, що самостійно заплатили Україні за транспортування російської нафти нафтопроводом «Дружба», який пролягає через її територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
11 лютого 2024
28 січня 2024
29 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023
15 листопада 2023
09 листопада 2023