Поділитись:

Угорських школярів вчать, що в Україні – «громадянська війна», в МЗС відреагували

Середа, 07 вересня 2022, 12:02
Угорських школярів вчать, що в Україні – «громадянська війна», в МЗС відреагували

В Міністерстві закордонних справ України відреагували на інформацію про угорський підручник з географії для учнів 8 класу, де розповідається про те, що в Україні нібито точиться «громадянська війна», до якої росія «не причетна». В МЗС наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну.

Про це Суспільному повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«МЗС України відомо про ситуацію із підручником географії для восьмого класу в Угорщині. Вчора українські дипломати провели зустріч в угорському зовнішньополітичному відомстві, під час якої наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну. Вимагаємо якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в підручнику», — заявив Ніколенко.

На підручник з географії за 8 клас звернув увагу угорський незалежний інтернет-портал Telex. Там йдеться про те, що у підручнику викладена інформація у «проросійській» манері. Наприклад, угорські автори немов позбавили Україну суверенітету над кримськими горами, повідомивши дітям, що Карпати – єдині гори в Україні, «біля підніжжя яких розташовані історичні угорські міста: Унгвар (Ужгород), Мункач (Мукачево), Хуст».

Розповідь про новітню історію супроводжується таким текстом й малюнком.

Угорських школярів вчать, що в Україні – «громадянська війна», в МЗС відреагували 

«У багатонаціональній Україні розподіл по території національностей дуже нерівномірний. Більшість – це українці за національністю, але на сході країни значна частка росіян, а на Кримському півострові вони становлять більшість. Дві східнослов'янські мови (російська, українська) дуже подібні, а п'ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це, дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів, дивіться малюнок», — цитують текст підручника у виданні.

Зазначається, що укладачі підручника з географії перевернули іншою стороною прапори України та росії.

Підручник розроблений державним центром OFI та є обов’язковою навчальною книгою для угорських учнів, — пише видання.

Нагадаємо, що угорська компанія MOL та словацька Slovnaft заявили, що самостійно заплатили Україні за транспортування російської нафти нафтопроводом «Дружба», який пролягає через її територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024