Поділитись:

Під Луцьком просто з поля продають помідори: як і за скільки їх купити (фото)

Автор: Міла Роспопа |
Вівторок, 06 вересня 2022, 19:30

Поле за Луцьком по дорозі до Ківерців знають всі. Вже 13 років тут садять помідори. Чотири гектари томатів дозрівають під палючим сонцем, а продавець Роман Згоранець сидить у авто поруч і чекає на покупців. 

Особливістю цього поля є те, що люди самі збирають помідори. Вони ходять між рядами і кущами та обирають найсоковитіші томати. 

 

 

Така практика вже давно популярна в Європі, розповідає Роман. Каже, для покупців це зручно в першу чергу тим, що вони самі можуть вибрати собі найкраще з поля. 

«Буває, люди потолочать решту, потопчуть, зірвуть недостиглі помідори і залишать, але це не часто. Частіше збирають акуратно», – каже підприємець. 

Роман ЗгоранецьРоман Згоранець
 

За словами Романа, бізнес належить його батькові. Традиційно навесні вони у теплицях висівають насіння різних сортів томатів, щоб потім улітку висадити тут на полі. Минулого року була розсада рожевих, жовтих помідорів, сливок. Цього року посадили тільки звичайні червоні. Цей сорт найкраще приживається і дає найкращий урожай. 

 

 

 

Хлопець розповідає, що цього року помідори вродили не найкращими.

«Минулого року тут росли огірки, і видно, якась хвороба вчепилася. Помідори ростуть, але кущі не такі великі, як завжди, і плоди є трохи попсовані. Але хто знає якість привозних помідорів і наших, той, звісно, що прийде сюди на поле,  сам собі вибере», – каже. 

Ціна на помідори тут суттєво не зросла. За кілограм зібраних на полі томатів люди мають заплатити 15 гривень. В аналогічний період минулого року ціна скрадала 14 гривень. Биті і потріскані томати для кетчупу чи соку можна купити за ціною 8 грн/кг. 

 

На полі в день буває чимало людей. Хтось приходить зранку, проте більше покупців буває ввечері. Найбільший ажіотаж на полі – у вихідні. Покупці розповідають, що купувати тут помідори вигідніше, ніж вирощувати удома, і тому з року в рік приходять до Романа. 

 

 

Поле працюватиме до перших серйозних морозів, розповідає хлопець. Він сподівається, що навіть у жовтні тут можна буде купити стиглих смачних томатів. 

 

 

Роман ЗгоранецьРоман Згоранець
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів