Поділитись:

Укриття ліцею №21 відповідає критеріям ДСНС, – головний освітянин Луцька (фото)

П'ятниця, 02 вересня 2022, 15:51

Укриття Луцького ліцею №21 імені Михайла Кравчука відповідає усім критеріям ДСНС. 

Про це заявив директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар у відповідь на сюжет місцевого телеканалу, в якому батьки нарікали на неналежні умови укриття– повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Зі слів Віталія Бондаря, у приміщенні навчального закладу з 8 до 12 серпня працювала спеціальна комісія, яку створили розпорядженням міського голови. Експерти чітко визначили: заклад відповідає усім критеріям ДСНС, які ставилися перед освітянами, та усім чинним рекомендаціям.

 

  

 

 

 

«У відео були скарги щодо туалетів. У нас є два стаціонарні туалети для учнів старшої ланки та встановлено біотуалети для молодших школярів. Було питання щодо неестетичного вигляду стін, а вони – чисті та побілені. Тобто приміщення є таким, щоб учасники освітнього процесу мали можливість укритися тут тимчасово. Це укриття є у фонді захисних споруд, тому усі регламенти дотримані. Також є ще додаткові замовлення на унітази і туалети – вони обов’язково будуть встановлені днями у закладі освіти. У приміщенні – три входи та виходи, а в сюжеті журналістом наголошувалося, що один, – зазначив головний освітянин Луцька. – Сюжет, на жаль, не відображає реальної картини та дискредитує заклад освіти. Адже укриття відповідає усім критеріям та вимогам державних дозвільних органів».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівництво додає: при облаштуванні укриття ліцею №21 враховані рекомендації Луцького районного управління ГУ ДСНС у Волинській області, Луцького управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, а саме:

  1. Приміщення забезпечені природною вентиляцією.
  2. Площа укриття із розрахунку 0,6 м2 та 1,5 м3 на одну особу, висота приміщення від 1,8 до 2,0 м відповідає нормативам.
  3. Забезпечено три входи/виходи з укриття.
  4. Покриття облаштовано щебеневою подушкою.
  5. Вживаються заходи для забезпечення теплового режиму приміщень укриття у межах 18-230С (передбачено обігрівачі та теплі речі).
  6. Підведено водопостачання. Забезпечено питною і технічною водою, відповідно до вимог Санітарного регламенту. Облаштовані місця для фасованої води та забезпечується питний режим з індивідуального посуду.
  7. Облаштовані відокремлені санітарні вузли.
  8. Облаштовані місця для миття рук та забезпечено рідким милом з дозатором, разовими паперовими рушниками. Облаштовано умивальники з підключенням до каналізаційних мереж.
  9. Забезпечено приміщення освітленням.
  10. Підібрано безпечні матеріали та меблі, що використані для влаштування, оздоблення приміщень укриття.
  11. Забезпечено хлоровмісними та спиртовмісними засобами для дезінфекції.
  12. Передбачено аптечки для надання першої медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57
14:09