Поділитись:

Головне в Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 28 серпня 2022, 21:00
Головне в Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про уламок ракети, якою вдарили по Луцькому аеродрому

У Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Шлях до Незалежності», яка відтворює страшні реалії сьогодення. Серед експонатів й уламки ракети, що влучила у Луцький аеродром.

Також в експозиції можна побачити плакати «Save Mariupol», кікімору для військових, уламки ворожої зброї, костюм пожежника, який гасив полум’я на місцевій нафтобазі та багато інших речей, які не дають забувати про звірства росіян на території України. 

Біля ворожого однострою поклали поліетиленовий пакет – як нагадування, що станеться з кожним окупантом, який ступить на нашу землю. 

Як виглядає виставка та чи зачепила декомунізація краєзнавчий музей – дивіться у сюжеті.

Про двоповерховий потяг Луцьк-Київ

«Укрзалізниця» запустила модернізований пасажирський потяг на маршруті Київ – Рівне – Луцьк. Поїзд почав курсувати у вівторок, 23 серпня. 

Цей потяг складається з шести двоповерхових вагонів і має 636 місць. Потяг є інклюзивним та передбачає зручне перевезення пасажирів з дітьми та велосипедистів.  Він може перевозити близько 40 тисяч пасажирів на місяць.

Новий поїзд долає маршрут між станціями Київ та Луцьк за 5 годин 22 хвилини. Для порівняння, маршрут між цими станціями пасажирський поїзд «Ковель – Київ» долає за 8 годин 28 хвилин. 

Поїзд зупиняється у Луцьку, Ківерцях, Рівному, Шепетівці та Києві. Він їздитиме щодня за таким графіком:

Пасажири можуть придбати квитки на сидячі місця 1 класу та сидячі місця 2 класу. 

Квиток на сидяче місце першого класу з Луцька до Києва обійдеться пасажирам у 757,22 гривні. Квиток на сидяче місце другого класу коштуватиме від 207,29 гривні до 438,95 гривні. 

Ціни відрізняються залежно від вагона, поверху і типу місця для поїздки. 

Про екстримальне збирання грибів 

Збираючи гриби, волинянка зустріла у лісі оленя. Тварина виявилася не з полохливих і намагалася поласувати зібраними дарами лісу. Тож грибникам довелося мало не «відбиватися» від жадібного та надокучливого рогатого.

«Екстремальне полювання на гриби, довелось пів дня втікати від оленя і чучуть лякати його палками (малорезультативно). Дякую, мамо, що відбила моє відро в цього звіра. Один гриб вийшов надгризений», – зазначила волинянка.

 

Головне в Луцьку: підсумки тижня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів