Поділитись:

Головне в Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 21 серпня 2022, 21:00
Головне в Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про те, що біля Луцька затримали двох чоловіків, які пів року перебували в розшуку

Неподалік Луцька опівночі відбулось резонансне затримання двох чоловіків, які пів року були в розшуку.

«Черговий наряд добровольців ДФТГ Підгайці # 1 близько опівночі затримав двох чоловіків підозрілої зовнішності у центрі села Лище та доправив їх на місцевий блокпост. Там їх було передано працівникам поліції. Після встановлення їх осіб, з'ясувалося, що зловмисники попередньо притягувалися до відповідальності за розбещення неповнолітніх й вже шість місяців перебували у розшуку!» – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що затримані – волиняни, проте за якою статтею затриманих буде притягнуто до відповідальності, поки невідомо.

Головне в Луцьку: підсумки тижня 

Про те, що у Луцькраді повідомили, скільки закладів освіти готові до очного навчання

Директор департаменту освіти Віталій Бондар повідомив, що з 38 закладів освіти Луцької громади до навчального процесу готові 33 приміщення – там є укриття. У цих школах навчання відбуватиметься в офлайн-режимі. Для решти шкіл будуть шукати альтернативу (поряд повинні бути укриття), або ж діти навчатимуться дистанційно. Усі заклади освіти забезпечені необхідним інвентарем, здійснювалися ремонтні роботи.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що підготовку до нового навчального року розпочали ще з липня, щоб ті діти, батьки яких виявлять бажання щодо навчання в режимі офлайн, мали можливість бути в укритті.

Головне в Луцьку: підсумки тижня 

Про затримання трьох чоловіків на блокпості в Луцьку

У Луцьку на блок-посту затримали трьох осіб.

Зі слів речниці ГУ НП Волинської області Ольги Бузулук, чоловіків підозрюють у крадіжці. Спритники прибули до Луцька зі столиці і 17 серпня здійснили крадіжку барсетки з автомобіля, де було понад 40 тисяч гривень. 

Наразі тривають необхідні процесуальні заходи. Також перевірятиметься їхня причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Про те, що на Волині судили сина судимого судді

На Волині перед судом постав син колишнього судді-хабарника, якого у 2022 році відправили за ґрати на 2 роки.

Як вбачається, із вироку, чоловік 8 січня 2021 року близько 22:36 перебував біля одного з магазинів у місті Ковелі, де накинувся на командира групи швидкого реагування охоронної фірми ТзОВ «Арсенал СТ» та розпилив йому в обличчя сльозоточивий газ «Терен-4М».

Однак, у суді обвинувачений своєї вини не визнав і розповів, що того вечора хотів купити пиво у магазині, однак, він виявився вже зачиненим, хоча продавчині були ще в середині. Він почав стукати у двері та йому не відкривали. За його словами, він стукав близько 10 хвилин, після чого приїхала охорона.

Головне в Луцьку: підсумки тижня 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів