Поділитись:

На Волині судили сина судимого судді

Субота, 20 серпня 2022, 09:00
На Волині судили сина судимого судді

На Волині перед судом постав син колишнього судді-хабарника, якого у 2022 році відправили за ґрати на 2 роки.

Відповідний вирок ухвалив Старовижівський районний суд Волинської області 15 серпня.

Як вбачається, із вироку, чоловік 8 січня 2021 року близько 22:36 перебував біля одного з магазинів у місті Ковелі, де накинувся на командира групи швидкого реагування охоронної фірми ТзОВ «Арсенал СТ» та розпилив йому в обличчя сльозоточивий газ «Терен-4М».

Однак, у суді обвинувачений своєї вини не визнав і розповів, що того вечора хотів купити пиво у магазині, однак, він виявився вже зачиненим, хоча продавчині були ще в середині. Він почав стукати у двері та йому не відкривали. За його словами, він стукав близько 10 хвилин, після чого приїхала охорона.

За словами обвинуваченого, охоронці були у форменому одязі, однак, посвідчень не показували. Коли ж він сказав їм, що хоче купити пива, його схопили за руки й посадили у машину. Обвинувачений попередив охоронців, що є сином судді. Однак, каже, ті надавали йому стусанів. Після цього машину зупинили біля заводу «Сільмаш» і він вийшов з салону, на вулиці продовжилася словесна перепалка з охоронцями. Тоді він дістав балончика і розпилив, за його словами, спочатку у повітря, а потім хотів приснути в обличчя одному з охоронців, але попав на іншого – на командира. Після чого почав тікати у сторону траси, втім, його наздогнав другий охоронець і знову, нібито, відлупцював. Після цього приїхала поліція і його затримали.

Однак пізніше обвинувачений змінив свої показання й уточнив, що в той вечір хотів «поповнити Інтернет», а не лише купити пива. Та чоловік не зміг відповісти на запитання судді чому хотів приснути балончиком в обличчя охоронця, який не застосовував до нього фізичної сили. Також не зміг відповісти, чи є вилучені балончики його власністю. Зрештою, під час останнього слова обвинувачений сказав, що приснув в обличчя охоронцю з метою самозахисту. 

Суд оцінив покази обвинуваченого у сукупності з іншими доказами у справі й постановив, що вони є суперечливими, алогічними та неузгодженими. А отже – чоловік намагається ввести суд в оману, аби уникнути відповідальності.

Потерпілий у суді розповів, що він у складі групи швидкого реагування «Арсенал» прибув на виклик. Побачив, що обвинувачений б'є ногами у двері зачиненого магазину та не реагує на зауваження продавчинь і казав, що поки не купить пива – додому не піде. За словами потерпілого, обвинувачений сів у машину добровільно, фізичної сили до нього не застосовували.

Потерпілий підтвердив, що обвинувачений постійно повторював, що є сином судді, а тому «йому все одно нічого не буде».  Також додав, що після того, як обвинувачений приснув йому в обличчя, він зміг бачити одним оком лише через 10 хвилин. У відділку поліції обвинувачений підтвердив, що газовий балончик належить йому.

Продавчині у суді підтвердили, що фізичної сили до обвинуваченого ніхто не застосовував, він добровільно сів у машину.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком три роки умовно з іспитовим строком 1 рік.

Як вбачається із державного реєстру «Судова влада України», обвинуваченим у цій справі є Василюк Богдан Олегович.

Як раніше повідомлялося, суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олег Василюк відбуватиме покарання – два роки позбавлення волі. Так, 6 липня 2022 року Касаційний кримінальний суд Верховного суду постановив залишити без змін ухвалу апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 9 лютого 2022, якою суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області Олега Василюка визнали винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засудили до 2 років позбавлення волі.

Суддю Олега Василюка спіймали на хабарі у 3 800 гривень ще у 2017 році. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. Вперше Василюк постав перед судом лише через два роки – у листопаді 2019.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів