Поділитись:

У Луцькраді повідомили, скільки закладів освіти готові до очного навчання

Середа, 17 серпня 2022, 14:03
У Луцькраді повідомили, скільки закладів освіти готові до очного навчання

У Луцькій міській раді розповіли про готовність закладів освіти до навчального року.

Про це у середу, 17 серпня, повідомили на сайті Луцькради.

Директор департаменту освіти Віталій Бондар повідомив, що з 38 закладів освіти Луцької громади до навчального процесу готові 33 приміщення – там є укриття. У цих школах навчання відбуватиметься в офлайн-режимі. Для решти шкіл будуть шукати альтернативу (поряд повинні бути укриття), або ж діти навчатимуться дистанційно. Усі заклади освіти забезпечені необхідним інвентарем, здійснювалися ремонтні роботи.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що підготовку до нового навчального року розпочали ще з липня, щоб ті діти, батьки яких виявлять бажання щодо навчання в режимі офлайн, мали можливість бути в укритті.

«Сьогодні тривають гострі дискусії щодо процесу навчання. Думки розділяються. Звичайно, що режим навчання будуть обирати батьки, а також саме батьки будуть вирішувати, чи відпускати своїх дітей до школи. Якщо батьки не бажають, щоб дитина навчалася в режимі офлайн, то можуть обрати сімейну форму навчання.

Якщо, наприклад, дитина перебуває за кордоном, то вони можуть обрати екстернат та інші форми навчання.

На жаль, у нас будуть випадки (в окремих закладах), коли укриття у школах маленькі. Тому у таких навчальних закладах початкова ланка навчатиметься в офлайн-режимі, а старші діти будуть вчитися в режимі онлайн», – сказав він.

Поліщук наголосив, що обов'язком влади є підготовка укриттів: це санвузли, вода, вентиляція, інтернет, мінімальний косметичний ремонт, запасні виходи та інше. За його словами, у місті будуть проводити навчання для вчителів, як діяти під час тривоги, а для дітей будуть організовані відповідні уроки.

Мер зауважив, що з міського бюджету передбачено майже два мільйони гривень на облаштування укриттів у закладах освіти та шкіл естетичного виховання нашої громади.

«З батьків грошей ніхто не повинен збирати. Кошти передбачені у міському бюджеті, роботи тривають. Казначейство, хоч із перебоями, але оплачує виконані роботи підрядникам. Якщо потрібно будуть ще гроші, то ми їх виділимо з бюджету. Кошти збирати з батьків на облаштування укриттів заборонено», – акцентував міський голова.

У міськраді зазначили, що два автобуси, які отримала Луцька громада як благодійну допомогу з Каунаса, передадуть освітянам. Тому з доїздом дітей до закладів освіти проблем не буде.

Оскільки кількість вихованців, які відвідували дитячі садочки, з десяти тисяч зменшилася до чотирьох (багато дітей виїхали за межі області), то у Луцьку будуть працювати орієнтовно 25 закладів дошкільної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів