Поділитись:

Порушення законодавства: маршрут № 117 «Луцьк – Клепачів» не може стати міським

Неділя, 21 серпня 2022, 08:55

У Луцькраді пояснили, що не зміна маршруту № 117 «Луцьк – Клепачів» з приміського на міський – це порушення законодавства. 

Статтею 1 Закону України «Про автомобільний транспорт» визначено, що автобусний маршрут міський – автобусний маршрут, який не виходить за межі території населеного пункту, а автобусний маршрут приміський – автобусний маршрут, який з'єднує населені пункти і протяжність якого не перевищує 50 км, – йдеьтся у відповіді на петицію. 

Отже, зміна автобусного маршруту № 117 «Луцьк - Клепачів» з приміського на міський з правом оплати проїзду по міському тарифу буде порушенням чинного законодавства.

«У міру закінчення договорів на перевезення пасажирів в інші населені пункти маршрутна мережа буде приводитись до вимог чинного законодавства. Організатором перевезень в територіальних громадах визначається, як міські, так і приміські автобусні маршрути. Виконавчим комітетом Луцької міської ради, як організатором перевезень було проведено конкурси на приміські автобусні маршрути в села Кульчин, Клепачів, Озерце, як приміські, оскільки вони, згідно з ст. 1 Закону України «Про автомобільний транспорт», підлягають під приміські автобусні перевезення», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо: жителі села Клепачів Луцької громади звернулися до влади обласного центру Волині з проханням знизити ціни на проїзд та змінити перевізника на маршруті № 117.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів