Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 11 серпня

Четвер, 11 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 11 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 11 серпня:

Про волинянина, який застрілився з рушниці

У Любомлі 10 серпня застрелився чоловік.

У поліції області інформацію про трагедію підтвердили. Як поінформували, чоловік 1972 року народження застрелився з рушниці.

Також відомо, що загиблий був сімейним тираном та часто зловживав спиртним.

За цим фактом ведеться розслідування.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 11 серпня

Про вандалів, які відірвали герб з могили полеглого героя

У Володимирі з могили Героя Сергія Смірнова вандали викрали тризуб.

«З надгробної плити з могили мого чоловіка було знято тризуб. Робився за індивідуальним замовленням в єдиному екземплярі. Можливо, знайдуться свідки, які володіють будь-якою інформацією. Буду дуже вдячна», – йдеться у дописі.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 11 серпня

Про гніздо рідкісного птаха

На території Шацького національного природного парку виявили 8 гнізд чорного лелеки та встановили навколо них охоронні зони.

За результатами моніторингу гніздування чорного лелеки на території Шацького національного природного парку у 2022 році, представники Державного природничого музею Львова, члени Західно-українського орнітологічного товариства та працівники парку зафіксували 6 пташенят у двох гніздах.

У лісовому масиві Мельниківського лісництва виявили ще 1 гніздо чорного лелеки, в якому вдалося закільцювати 4 пташенят.

Тому для охорони й збереження цього виду у Шацькому національному природному парку встановили охоронну зону навколо гнізда у радіусі до 1 кілометра, з обмеженнями щодо здійснення господарських заходів. Адже збереження та відтворення природного середовища є щоденним завданням та роботою Шацького національного природного парку.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 11 серпня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів