Поділитись:

Суд ухвалив вирок у справі ексдиректора Шацького національного парку

Середа, 10 серпня 2022, 18:47
Суд ухвалив вирок у справі ексдиректора Шацького національного парку

Суд розглянув справу колишнього директора Шацького національного природного парку, якого звинувачували у службовій недбалості, що завдала збитків державі на суму понад 7 мільйонів гривень.

Відповідний вирок ухвалив Шацький районний суд Волинської області.

Як вбачається із вироку, колишнього директора Шацького національного природного парку звинувачували у тому, що він безпідставно видав 9 лісорубних квитків на проведення рубок формування та оздоровлення лісів на території парку. Внаслідок чого інтересам держави було завдано збитків на суму 7 мільйонів 345 тисяч 835 гривень.

У суді обвинувачений своєї вини не визнав та зазначив, що у 2017 році підписував лісорубні квитки, видані інженером парку на підставі статті 84 Лісового кодексу України.

Вказані рубки провели з метою поліпшення якісного складу лісів. Також обвинувачений додав, що відповідні рубки погоджувалися з усіма необхідними на той час інстанціями. Окрім того, ексдиректор додав, що 90% деревини, отриманої в результаті рубок, реалізували населенню як дрова, і лише 10% деревини було діловою. Також обвинувачений пояснив, що, відповідно до роз'яснення Мінекології, лімітів для санітарно-оздоровчих рубок не передбачено. 

Свідки у суді показали, що дійсно здійснювали санітарно-оздоровчі рубки відповідно до підписаних лісорубних квитків.

Суд дослідив всі обставини справи й не знайшов у діях ексдиректора Шацького національного природного парку порушень чинного законодавства.

Оскільки вину ексдиректора довести не вдалося, суд визнав його невинуватим у пред'явленому обвинувачені.

Нагадаємо, що на світовому ринку деревини — стагнація та рецесія не менші ніж під час фінансової кризи 2008−2009 років. Ажіотажний попит і зростання останніх років залишилися у минулому. Склади переповнені, ціни значно знизились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів