Поділитись:

Мер Володимира закликав воєнкомів навідуватися у гуртожитки з переселенцями

Понеділок, 08 серпня 2022, 13:25

Міський голова Володимира Ігор Пальонка закликав представників місцевого терцентру комплектування навідуватися у гуртожитки, в яких мешкають внутрішньо переміщені особи та брати на військовий облік чоловіків, які там живуть. 

Про це він розповів у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент»

Такі заходи, каже мер, спрямовані на зменшення рівня напруги у місті. Адже місцеві мешканці часто обурювалися, підозрюючи несправедливий відбір до лав ЗСУ. Причин для обурення наразі нема, адже представники терцентру комплектування приходять до всіх чоловіків призовного віку. 

«Перебування внутрішньо переміщених осіб у Володимирі наклало свій слід (на життя міста – ред.) . Вони сьогодні живуть у двох закладах обласного підпорядкування. Були різні моменти, але ми зайняли позицію, до якої мене підштовхували наші мешканці. Люди обурювалися, мовляв «чому наші воюють, а переселенці насміхаються і зловживають правопорядком». Я особисто просив поліцію та військового комісара, щоб вони працювали по гуртожитках. І вони працювали дуже плідно – були такі випадки, що чоловіки тікали з гуртожитків, аби не потрапити на військову службу. Але це дало можливість стабілізувати ситуацію і зняти напругу в громаді», – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів