Поділитись:

Голова Володимир-Волинської РВА прокоментував скандальне звільнення Сапожнікова

Середа, 03 серпня 2022, 11:45
Голова Володимир-Волинської РВА прокоментував скандальне звільнення Сапожнікова

Голова Володимир-Волинської районної військової адміністрації Юрій Лобач повідомив, чому насправді його заступник Віктор Сапожніков пішов з посади.

Про це Юрій Лобач розповів у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

Зокрема, голова районної адміністрації спростував інформацію про те, що, нібито, Віктора Сапожнікова звільнили за розпорядженням Офісу президента України. Юрій Лобач пояснив процедуру призначення та звільнення заступників голів районних адміністрацій.

«Процедура призначення заступника голови районної адміністрації відбувається лише за розпорядженням голови районної адміністрації. Призначає і звільняє заступників особисто голова районної адміністрації самостійно за погодженням із головою обласної військової адміністрації», – зазначив Юрій Лобач.

Юрій ЛобачЮрій Лобач
 

Щодо процедури призначення, то голова районної адміністрації подає кандидатуру заступника голові обласної військової адміністрації, яку той аналізує і погоджує. Після погодження голова районної військової адміністрації видає розпорядження про призначення відповідної кандидатури на посаду заступника.

«Точно так само відбувається звільнення заступника. Голова районної адміністрації готує документи про звільнення і направляє їх голові обласної військової адміністрації. Голова ОВА видає погодження про звільнення цього заступника, після цього голова районної адміністрації видає розпорядження про звільнення», – зазначив голова Володимирської районної військової адміністрації Юрій Лобач.  

Як додав посадовець, Офіс президента не має жодного відношення до звільнення чи призначення заступників голів районних адміністрацій.

«Згідно із посадовими обов'язками Віктор Сапожніков відповідав за військову тематику, а саме: координацією добровольчих військових формувань, будівництво і в окремих випадках демонтаж блокпостів», – наголосив Юрій Лобач.

Також заступник голови районної військової адміністрації займався іншими посадовими обов'язками, пов'язаними із військовою тематикою.

«Гуманітарною допомогою Борис Сапожніков ніколи в житті не займався. Для цього є інший заступник. За це у мене відповідальний керівник апарату, який має ключі до складських приміщень та акти прийому і видачі гуманітарної допомоги», – розповів Юрій Лобач.

За його словами, Віктор Сапожніков звільнився із посади згідно із поданою ним заявою за станом здоров'я.

Нагадаємо, що ексмер Нововолинська у травні став заступником  голови РДА у Володимирі. Однак 29 липня з'явилася інформація про його звільнення. Окремі засоби масової інформації повідомляли, що Віктора Сапожнікова нібито звільнив Офіс президента України через «махінації із гуманітарною допомогою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів