Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 07 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про втрати Волині в російсько-українській війні

Левова частка військових, які нині захищають Україну від окупантів – це волиняни. Багато серед них нині перебувають в полоні у рашистів.

Про це в ефірі програми «Прайм Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів командир окремого загону спеціального призначення «Любарт» сил спеціальних операцій ЗСУ Вадим Крикун.

«Багато військовослужбовців є вихідцями з нашої області. Славнозвісна 14 бригада пройшла всі «гарячі» точки. Я знаю, що є багато волинян, які несуть службу в полку “Азов”, і вони були серед полонених. В нас такий край, яким можна гордитися, тому, на жаль, статистично в топі серед жертв і полонених – наша область», – зауважив Вадим Крикун.

Про прихильників московського патріархату, які покусали волонтерку

За 25 кілометрів від Луцька, в селі Рудня, між учасниками обговорення переходу місцевого Свято-Дмитрівського храму від УПЦ МП до складу Православної церкви України, спалахнув неабиякий конфлікт.

Про інцидент розповіла учасниця подій, волонтерка Віра Шварцкоп.

«Діалогу не вийшло. Фанатики московських попів були проти публічності. Вони вигукували образи, триповерхові мати, накинулись на мене з кулаками і забрали телефон, яким я всього-на-всього проводила пряму трансляцію. Упирі бояться світла, зло боїться правди. Ці "віруючі" люди, зокрема чоловік на відео, кілька разів вдарили мене в груди і відібрали телефон. Довелося викликати швидку», – розповідає пані Віра.

Про старий елеватор, з якого хочуть зробити готель

Старий елеватор на Вишкові планують оновити. За проєктом він мав стати готелем, проте справу заморозили через війну. 

«Хочемо трохи розповісти про деякі з наших проектів, над якими працювали в період до 24 лютого і які були заморожені у звязку з повномасштабною війною. Один з таких – це ревіталізація старого елеварора на Вишкові в Луцьку, який був збудований ще у 1937 році за проєктом Тадеуша Яна Красінського. За цим проєктом реновації, об’єкт мав набути функції готелю зі всіма супутніми опціями: ресторану, лобі-бару, двома конференц-залами та невеличким тренажерним залом зі спа», – повідомляє  Leo D'uk Design

Головне у Луцьку: підсумки тижня 

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів