Поділитись:

Теракт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї, – розвідка

Неділя, 07 серпня 2022, 11:42
Теракт в Оленівці був спецоперацією рф проти постачання Україні зброї, – розвідка

Будь-якими методами росія намагається завадити постачанню в Україну західного високоточного озброєння, зокрема і вбивство українських військовополонених в Оленівці.

Про це представник ГУР МО України, член координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, – повідомляє ГУР.

«Від початку цієї страшної трагедії та страшного фарсу, який ми бачили з боку росіян, – це й було фальшування. Від перших повідомлень про застосування і навмисний обстріл високоточною зброєю HIMARS – це була спецоперація проти постачання Україні західного високоточного озброєння. Це була спецоперація з метою дестабілізації українського суспільства та деморалізації українських військовополонених. З самого початку це було фальшування, але світ швидко викриває такі речі», – наголосив представник воєнної розвідки України.

Нагадаємо: збройні сили рф здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема й українські полонені. Росіяни заявили, начебто удар здійснили українські військові ракетами HIMARS, проте ушкодження колонії №120, які виникли від пожежі, не притаманні принципу роботи цієї реактивної системи залпового вогню. Натомість попередні висновки низки міжнародних експертів свідчать, що масове вбивство українських військовополонених у Оленівці було скоєно з використанням термобаричної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів