Поділитись:

Вибух в Оленівській колонії: окупанти завчасно викопали могили для українських військовополонених (фото)

Неділя, 31 липня 2022, 23:40

Російські терористи готувалися до поховання полонених українців заздалегідь, точно знаючи, від чого і коли загинуть наші захисники.

Ворог готувався до вбивства українських полонених в Оленівці та викопав заздалегідь могили для поховання українських військових, які загинули під час вибуху в Оленівській колонії 29 липня.

Про це сказав засновник Bellingcat Еліот Хіггінс, навівши докази, що ці могили з'явилися навіть не за два дні до масового вбивства українців, а за понад тиждень, пише ТСН.

Також 27 липня OSINT-дослідник Александер Олівер помітив свіжовириті могили на території колонії на супутникових знімках Maxar. А засновник Bellingcat довів, що вони з'явилися більш ніж за тиждень до масового вбивства українців.

Проаналізувавши супутникові знімки Maxar, Олівер констатував: щонайменше за два дні до вибуху барака з полоненими українцями в Оленівці на території колонії були підготовлені могили для їхнього поховання.

"На знімку з Оленівської в'язниці, де було вбито 50 військовополонених, видно могили, викопані біля північної стіни. На знімку від 27 числа (за два дні до вибуху) могили ще порожні, засипали їх 29 липня, у день вибуху", – написав Олівер у своєму Twitter.

Засновник Bellingcat Еліот Хіггінс довів, що ці могили з'явилися навіть не за два дні до масового вбивства українських військовополонених у Оленівці, а за понад тиждень.

"Знімки з нижчою роздільною здатністю на Planet вказують на те, що зрушення ґрунту (видно внизу цього відео) сталося після 18 липня і до 21 липня в Оленівській в'язниці", - зазначив Хіггінс.

OSINT-дослідник Александер Олівер впевнений, що у Оленівці відбулося заздалегідь сплановане умисне вбивство.

"Якщо це могили, то це ще один доказ того, що це був заздалегідь спланований російський воєнний злочин, який, мабуть, був підготовлений за кілька днів. Звичайно, в таборах для військовополонених можуть існувати могили, які не є свідченням масштабного військового злочину. Але кількість можливих могил, які здаються свіжими на цих знімках, та масштаби воєнних злочинів наштовхують на думку, що це не збіг", - написав Олівер.

Також він припускає, що росіяни могли вбити українських воїнів до вибуху. Його ж використали для того, щоб звинуватити у своїх злочинах Україну.

"Я вважаю, що військовополонені могли бути вбиті до вибуху, який пізніше був використаний як прикриття, щоб звинуватити Україну. Наразі підтверджено, що потенційні могили в Оленівській в'язниці були створені більш ніж за тиждень до нападу. Чи є якісь реальні докази того, що військовополонених було вбито в результаті вибуху, а не раніше? Подібна постановка буде далеко не першою", - пише Олівер.

Нагадаємо, що характер пошкоджень колонії з українськими полоненими в Оленівці (Донецька область) вказує на те, що по ній вдарили точно не системою HIMARS. Швидше за все, це була російська термобарична зброя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів