Поділитись:

Україна розпочинає процедуру повернення тіл загиблих в Оленівці полонених

Субота, 30 липня 2022, 15:58
Україна розпочинає процедуру повернення тіл загиблих в Оленівці полонених

Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих українських військовослужбовців в Оленівці Донецької області внаслідок теракту рф.

Про це у ефірі телемарафону заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

«Я вчора офіційно звернувся і з тим, щоб... я вимагаю, щоб мені надали можливість відвідати це місце військового злочину. (...) Я звернувся і з тим, щоб обов’язково мені надали можливість відвідати поранених наших героїв. І ми почали процедуру повернення тіл загиблих наших військовослужбовців, які там трималися», – сказав Омбудсмен.

На запитання, чи є інформація про загиблих, Лубінець зазначив: «Я запросив цю інформацію, поки ми не отримали списки». Я знаю, що у російської сторони вони є, але на даний час ми їх ще не отримали», – додав він.

Зі слів Лубінця, він також звернувся до російського омбудсмена Тетяни Москалькової, «щоб вона розглянула можливість теж разом зі мною прибути на це місце».

«Щоб в нашій присутності, якщо їм немає чого приховувати, експерти-міжнародники взяли проби грунту, цих матеріалів, для того, щоб було абсолютно відкрито розслідування. Ми знаємо, що правда на нашій стороні», – додав він.

Нагадаємо, що посольство рф у Великій Британії 29 липня оприлюднило пост у Twitter, у якому заявило, що бійці українського полку «Азов» заслуговують на принизливу смерть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 лютого 2023
12 січня 2023
10 грудня 2022
18 вересня 2022
18 серпня 2022
07 серпня 2022
01 серпня 2022
31 липня 2022
30 липня 2022