Поділитись:

«Иж», «днюха», переломи: волинянин не довіз іменинницю з гостем після святкування

Субота, 06 серпня 2022, 13:12
«Иж», «днюха», переломи: волинянин не довіз іменинницю з гостем після святкування

Фото ілюстративне

Судили водія мотоцикла «Иж», який після святкування дня народження неповнолітньої дівчини вирішив підвезти її та гостя в сусіднє село, однак, не довіз. В результаті іменинниця отримала забої і переломи.

Відповідний вирок ухвалив Маневицький районний суд Волинської області 3 серпня.

Як вбачається із вироку, 15 березня 2020 року о 15:25, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння і не маючи права на керування транспортним засобом, обвинувачений на мотоциклі «ИЖ Планета» перевозив двох пасажирів без шоломів – неповнолітню дівчину, яка в той день святкувала свій день народження, та ще одного пасажира.

Водій мотоцикла не впорався з керуванням на нерівній дорозі, в результаті чого допустив падіння. Дівчина внаслідок ДТП отримала черепно-мозкову травму, гематоми та переломи кісток лівої руки. Ці тілесні ушкодження за тривалістю розладу здоров'я відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

У суді обвинувачений визнав свою вину та розповів, що на святкуванні дня народження потерпілої вживав самогон. В якийсь момент він вирішив поїхати мотоциклом у село Чорниж, а потерпіла та ще один гість свята вирішили поїхати з ним, тож він забрав їх. Визнав, що ДТП сталася через його вину, однак, не відшкодував шкоди, оскільки не працевлаштований та не має доходу.

Потерпіла підтвердила слова обвинуваченого та додала, що неодноразово просила його зменшити швидкість, але той не послухав. Просила суд суворо його не карати.

Дослідивши всі обставини у справі, суд визнав волинянина винним та призначив покарання у вигляді 2 роки обмеження волі з іспитовим строком 3 роки.

Нагадаємо, що упродовж 5 серпня робоча мобільна група перевірила 16 транспортних засобів на Волині. З них 7 виявилися з порушеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів