Поділитись:

ДТП з шістьма потерпілими на Волині: винуватець отримав покарання

Четвер, 04 серпня 2022, 19:01
ДТП з шістьма потерпілими на Волині: винуватець отримав покарання

На Волині винуватець лобового зіткнення, яке призвело до травмування шести людей, отримав покарання.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Як вбачається з вироку, 19 червня 2019 року о 7:30 ранку водій автомобіля Fiat Ducato рухався трасою Київ-Ковель-Ягодин у напрямку Маневич. Не переконавшись у безпечності маневру, здійснив обгін автомобіля Volvo, який рухався у попутному напрямку. В результаті чого відбулося лобове зіткнення з автомобілем Citroen.

В наслідок ДТП водій Citroen отримав травми, не сумісні з життям, та загинув на місці.

Також постраждали пасажири обох авто. Жінка, яка перебувала у Citroen, отримала травми, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості за ознакою тривалого розладу для здоров'я.

Четверо пасажирів винуватця аварії також зазнали тілесних ушкоджень, які відносяться до ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

У суді обвинувачений зазначив, що віз сина та сусідів на відпочинок на озеро. Здійснюючи маневр обгону, бачив зустрічний транспорт, однак, був певен, що встигне завершити маневр. Втім, помилився. Водій Citroen почав екстрене гальмування, обвинувачений намагався максимально зблизитися із великогабаритним Volvo, який намагався звільнити смугу руху для уникнення автокатастрофи. Однак, все було марно й уникнути лобового зіткнення не вдалося. Внаслідок ДТП винуватцю аварії затисло ноги, тож вибратися із салону він не міг аж до моменту госпіталізації.

Водій визнав свою вину та невідворотні наслідки скоєного ним злочину, щиро розкаявся. Зазначив, що внаслідок аварії отримав серйозну травму ноги та інвалідність ІІІ ступені, що фактично позбавило його можливості повноцінно працювати, а сім'ю – доходу. Також всі заощаджені кошти він витратив на лікування потерпілих, які були в салоні його авто в момент аварії.

Також обвинувачений зазначив, що пропонував потерпілій – дружині загиблого водія – допомогу, однак та відмовилася, вимагаючи стягнути з нього 3,5 мільйона гривень. Чоловік сказав, що така сума є непосильною для нього, тож просив суд присудити таку суму компенсації, яку він зможе виплачувати щомісячно рівними частинами, адже живе коштом пенсії по інвалідності.  

Дружина загиблого водія у суді розповіла, що останнім часом проживала з чоловіком у Польщі. А тоді вони вирішили приїхати в Україну, та дорогою до Києва потрапили у ДТП, у якому її чоловік загинув на місці, а вона отримала тілесні ушкодження. Жінка просила не позбавляти винуватця аварії волі, втім, наполягала на стягненні з нього 3,5 мільйона гривень компенсації.

Інші потерпілі, які перебували в салоні авто винуватця аварії, давали йому виключно позитивну характеристику, наголошували, що він усіляко намагався компенсувати заподіяну шкоду.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 5 років умовно з іспитовим строком 3 роки. Цивільний позов потерпілої суд задовольнив частково, тож чоловікові доведеться сплатити 250 тисяч гривень компенсації.

Нагадаємо, що правоохоронці встановили зловмисника, який у Луцькому районі наїхав на велосипедиста і втік з місця ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:02
20 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024