Поділитись:

На Волині з початку року зловили півтори тисячі п'яних водіїв

П'ятниця, 05 серпня 2022, 11:39
На Волині з початку року зловили півтори тисячі п'яних водіїв

На Волині за сім місяців правоохоронці зафіксували майже півтори тисячі випадків керування транспортом у стані сп’яніння.

Про це у п'ятницю, 5 серпня, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Випадки керування у стані сп’яніння протягом січня-липня 2022 року задокументовані:

  • у Луцькому райуправлінні поліції (РУП) – 520,
  • у Ковельському РУП – 416,
  • у Володимир-Волинському райвідділі (РВП) – 266,
  • у Камінь-Каширському РВП – 255.

Факти правопорушень належним чином задокументовані: на винуватців складені протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справи направлені для прийняття рішень до суду.

Правоохоронці нагадують, що адміністративна відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння карається штрафом у 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Якщо протягом року водій вдруге сів за кермо п’яний, йому загрожує вже 34 тис. грн штрафу та три роки позбавлення права керування з оплатним вилученням транспортного засобу; втретє: штраф – 51 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

«Застерігаємо від керування транспортним засобом напідпитку, оскільки це створює небезпеку не лише для водія, але й для інших учасників дорожнього руху», – додали у поліції.

Нагадаємо: у Луцьку під час дії комендантської години зловили двох п'яних водіїв, ще  одного – на автодорозі Устилуг – Луцьк – Рівне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів