Поділитись:

«Подовжувачі, накриті пляшками»: що каже власник атракціону біля РАЦСу (відео)

Середа, 03 серпня 2022, 22:10
«Подовжувачі, накриті пляшками»: що каже власник  атракціону біля РАЦСу (відео)

Лучани скаржаться на небезпечні атракціони у парку поруч із РАЦСом. Відповідні дописи з'явилися у фейсбуці 3 серпня, й викликали хвилю обурення. Юрій Мещеряков звернув увагу на електричні подовжувачі, які накриті пластиковими пляшками. Таке нехитре пристосування за задумом мало би захищати від вологи. Втім лучанин засумнівався у надійності такого захисту.

Журналісти телеканалу “Конкурент TV” вирішили розібратись у ситуації та дізналися, чому виникла проблема, хто відповідає за це та чи безпечно дітям відвідувати такі атракціони.

Як виявилось, атракціони за місцевим РАЦСом розмістив підприємець Юрій Чернобельський, який переїхав до Луцька із Харкова. Каже, на Західну Україну були змушені переїхати, адже працювати у рідному місті під постійними обстрілами – неможливо. Дійсно, Юрій Чернобельський зізнається – підключали атракціон своїми силами, тож що вийшло – те вийшло. Про те, що це порушує якісь правила, каже, не знав.

«В мене є технічний директор, який займається всіма технічними та електричними питаннями, але він залишився у Харкові. Він не зміг сюди приїхати, тому мені доводиться самому займатись всіма питаннями. А я не є професійним електриком. І так як тут нещодавно, ще далеко не все налагоджено, і в тому числі електричні моменти. Ми зробили так, як в нас вийшло, але виявилось, це не зовсім правильно», – каже власник атракціонів.

Сам підриємець запевняє, що таким чином підєднані атракціони не становлять жодної небезпеки дітям.

Втім, порушення таки є – зазначив начальник департаменту економічної політики Луцькради Борис Смаль:

« В даному випадку відповідає підприємець. Він зобов'язувався дотримуватись всіх правил безпеки, в тому числі, і електробезпеки. Це – порушення. На наступних зверненнях цього підприємця, звичайно, будемо зважати на це порушення, але справедливості ради будемо також зважати на те, що це користується попитом, і підприємець в даному випадку є реолокований бізнес з Харкова. Відреагували ми, як тільки почули про цей сигнал. Протягом кількох годин тут були електрики. Я сподіваюсь, що протягом години все буде нормально і більше такого не буде»

На момент, коли на місці події були журналісти телеканалу “Конкурент TV”, один із “аварійних” подовжувачів вже замінили на надійну електрощитову. Далі  у норму пообіцяли привести й іншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів